[其他] moses软件中的#drag命令参数设置

50金币
有哪位大神指导moses软件中的#drag命令各项参数设置的意义,就是后面的系数怎么取值,有什么依据?

龙船学院
求助啊,有没有懂的?

moses啊,真是头疼啊

就木有人用吗?

求帮忙啊!!!大神们

顶啊~顶啊~顶

哪位大神指点下,求点化~

再顶啊顶啊顶~~~

#DRAG, *PT, DISP, D(X), D(Y), D(Z), R(X), R(Y), R(Z) -OPTIONS
and the available options are:

-CATEGORY, CAT_NAME
Here, the force that will be produced is:

F(X) = DISP/G * D(X) * V(X)
     F(Y) = DISP/G * D(Y) * V(Y)
     F(Z) = DISP/G * D(Z) * V(Z)
     M(X) = DISP/G * R(X)**2 * OMEG(X)
     M(Y) = DISP/G * R(Y)**2 * OMEG(Y)
     M(Z) = DISP/G * R(Z)**2 * OMEG(Z)
Where G is the gravitational constant, DISP, D(i) and R(i) are the quantities specified, V(i) is a velocity at the point *PT, and OMEG(i) is an angular velocity.

楼上已经把含义说明了,具体取值一般根据相似的母型船的结果换算出来或者通过模型试验结果。

zgl7610074 发表于 2014-9-11 18:21
#DRAG, *PT, DISP, D(X), D(Y), D(Z), R(X), R(Y), R(Z) -OPTIONS
and the available options are:

That is to say DISP is displacement×9.81 ? Then #weight add a force  equal to displacement?