楼主: 我本英雄

造船专业英语每日一句

836,好的!大副,会后你跟安全主管确认一下油漆摆放位置。

龙船学院
Ok ,chief ,you go and confirm the position of painting with the safety supervisor  after meeting .

Words and expressions:
residential /accommondation  area生活区       chip敲铲     grading打磨    spray  喷涂
guardrail护栏    mud 泥    application  申请(表,书)      staging 脚手架
barrel 桶    explosion-proof防爆   inflammable 易燃的
procedure手续、步骤   purifier  分油机(分水机)  acceptability 合格
occur发生     contact联系      hang吊

接下来暂停一旦时间,休假2周后继续,有兴趣的船人可以在这期间继续。

I am back .let us continute  together

837,  安全主管先生,今天我们要进行热工作业,请问如何申请热工作业许可证?

Safety supervisor ,we have some hot work today ,could you tell me how to apply for hot wot work permit?

838,如果船方有了自修工程,应首先通知修船总管,由总管按工程种类将其分派到相应的工程主管,然后由工程主管协助船方填写作业申请单及落实相应的安全措施,再由总管和安全主管对作业进行确认审批。

If you have your own repair work ,you should inform the ship repairing manager ,SRM will arrange a supervisor to help you  by project types .Then you should fill the work application with the help of supervisor and arrange related safety measures .Lastly ,the work should be approved by ship repairing manager and safety supervisor .

what a coincidence seeing you here.

I didn't expect to meet you here .

What brings you here .

839,他有一副铁石心肠。

He has a heart of flint

840,我不想指望得过早

I don't want to count my chickens before they are hatched .

841,我听说你们在组织下周去看比赛?把我也算上!

I hear you are organizing a trip to the game next week ,count me in .

842,我们不能指望这样好的天气会持久。

we can't count this weather lasting .